neděle 2. března 2008

Slovanské odpolední veselí

Ve čtvrtek nás naši známí "Češi" (tj. studenti české historie) pozvali na večírek čtvrtého ročníku Katedry západních a jižních Slovanů Fakulty historie. Kromě Nikity a Saši, kteří umí krásně česky, tam byli také "Srbové", "Bulhaři" nebo "Poláci" a partu doplnil Terezky francouzský kamarád Saša, který umí všechny zmíněné jazyky a ještě několik dalších. (Na fotce nahoře Olja, Saša, Terka a Saša).
Akce probíhala přímo v jedné ze tříd/kabinetů a moc se vydařila. "Bulharka" Olja pro všechny připravila tradiční bulharské náramky pro uvítání jara, "Srbové" byli přízemnější a rozlévali rakiji. V pět odpoledne už ale v láhvi příliš nezbylo, a tak přišel čas na srbské národní písně i ruský pop.
Ostatní se mezitím věnovali výrobě nástěnky ze společného výletu do Petrohradu a ochutnávání různých specialit národních kuchyní. Nechybělo ani české pivo.












A nakonec došlo i na české lidovky. A protože naše kamarády čeká brzo zkouška u profesorky, která nedá dopustit na tatíčka Masaryka, dali jsme jim do příště za úkol nacvičit Ach synku, synku. O výsledku budeme brzy informovat, zůstaňte s námi!

Takhle hezky umíme česky. Obraz nic moc, ale stejně jde o zvuk...
Zleva: kdosi v modrém, Saša, Olja, Nikita a Kristina s Terezií.

Žádné komentáře: